aT3nT1E ! c0NSuMul p0aT3 pr0v0Ca plAc3r3 !

May 23, 2006

OMAGIU



Reşaparea cuvintelor. Se ia un cuvânt învechit, caracteristic unui sistem mort şi se utilizează diferit de înţelesul avut în trecut. Obţinerea şi folosirea unui cuvânt reşapat nu provoacă dependenţă şi poate fi utilizat de către artişti fără acordul cuiva.

Cu prilejul celei de-a treia aniversări a revistei OMAGIU... noi, tineretul Bucureştean şi nu numai, salutăm cu entuziasm această iniţiativă. Determinaţi de ocazie, tineretul artist s-a adunat sâmbătă, ziua de 20 ale lunii în curs pe frumoasa terasă a MNAC, pentru a schimba opinii şi păreri despre capcanele capitaliste, ispite atât de amănunţit descrise în această revistă. De acum prestigioasa revistă de atenţionare, OMAGIU, îşi propune în acest număr avertizarea asupra unora dintre cele mai mari capcane ale diavolului vestic, şi anume bărbaţii machiaţi, aviara la purtător şi nu în ultimul rând, cei mai talentaţi designeri. Într-un cuvânt, suntem avertizaţi asupra pericolului de care ne ferim în fiece zi, MODA! Moda în ceea ce mâncăm, îmbrăcăm, purtăm, atingem şi că*ăm.
“Arta românească atât de cunoscută pe plan internaţional, unealtă a pacii şi a înfrăţirii între popoare, nu trebuie să se lase influenţată de monstrul capitalist”. Iată... aceasta a fost concluzia celor adunaţi în minunata clădire ce gazduieşte MNAC, simbol al cuceririi tehnice şi a muncii a mii de tovarăşi sub atenta îndrumare muzicală a tovarăşilor rock dj, tom wilson şi modelu & mihai popoviciu.
Încă o dată, tinerii artişti români, această avangardă progresistă a clasei muncitoare, luptători neînfricaţi ai socialismului, au dat dovadă de patriotism atunci când, împrumutând obiecte de concepţie vestică şi anume teneşi fabricaţi într-una din ţările surori din Asia, le-au dat o pată de culoare cu propia mână, demonstrând astfel, incapacitatea capitalistă de a face artă. Aceşti teneşi, împreună cu alte obiecte de artă au fost licitaţi publicului pornind de la sume modice, pentru că deşi arta românească e unică, planul cincinal a fost cu mult depăşit! După încheierea discuţiilor şi finalizarea lor, cei prezenţi acolo au hotărât să se declare cei “însărcinaţi de a uni organic, cuceririle tehnice cu avantajele sistemului artistic românesc”, apoi s-au îndreptat către LactoBarul EMBRYO, local de acum gazdă tradiţională a întrunirilor de acest fel, unde au continuat manifestările destinate ascuţirii luptei de clasă, acompaniaţi de către un faimos câtăreţ londonez, susţinător neînfricat al socialismului, DJ COBURN, asistat la rându-i de cei însărcinaţi cu electricitatea, casa gontz.
S-au evidenţiat în cadrul acestei manifestări, cei care au dat o adevărată palmă pe obrazul ciumei capitaliste, căci au renunţat pentru o seară la ţinutele monocrom de care sunt atât de mândri în favoarea textilelor colorate, caracterizante zbuciumaţilor din Vest. Eşarfele, pălăriile strâmbe şi frizurile deşucheate au fost cu scârbă abordate toată seara, dar s-a renunţat la ele odată cu sfârşitul întrunirii, deoarece tinerii exemplari nu vor să primească amendă din partea MILIŢIEI.

2 Comments:

  • salutam tineretul cu sacouri sumbre si fuste pana la genunchi!

    By Anonymous Anonymous, at 12:37 PM  

  • Tovarase,
    Tin sa-ti atraga atentia ca acel "monstru vestic" este cu mult in fata noastra. Cu ani buni si greu de recuperat. In materie de arta (muzica, arta plastica, happening-uri culturale) noi ca tineri revolutionari avem prea putin nou de adus in comparatie cu apusul, dar beleaua noastra este ca nu suntem prosti si ca reusim din cand in cand sa mai punem in scena ceva occidental cu tenta romaneasca foarte originala. Eu ca ex-tanar sovietic mi-as dori mai de graba decat sa dau o palma "ciumei capitaliste" , sa ma alerge dansa pana m-o prinde ca asa poate invat si eu cu ce se mananca cultura......

    By Anonymous Anonymous, at 2:35 PM  

Post a Comment

<< Home